Gin & Tonic – perfektion i sin enkelhet

Att göra en riktigt nice G&T är sjukt enkelt och får vilken besserwisser som helst att bli knäsvag. Eftersom det är få ingredienser och väldigt lite mixtrande med dessa så gäller det att använda det allra bästa! Det finns mängder av bra gin att ta till hands men några favoriter är Hernö Gin eller Tanqueray Ten.

När det kommer till tonic så blir det genast lite knepigare. Utbudet av bra tonic i svenska matvarubutiker är många gånger riktigt dåligt och den late får hålla till godo med Schweppes indian tonic och en liten citronskiva. För att verkligen få besserwissern på fall bör viss planering finnas med i bilden och du bör därför besöka en mer välsorterad matvarubutik eller delikatessbutik. Där finner du tonic av bättre kvalitét.

Kom ihåg att Gin & Tonic inte botar malaria men att en välbalanserad G&T kan få dig att uppleva nirvana för en stund.

Gin & Tonic

  • 50 ml Tanqueray Ten
  • Fentimans Tonic Water (efter smak och tycke)
  • Citron

Bygg drinken i ett highballglas och glöm inte att det är okey att citronskivan har lite tjocklek. (I mina glas blir 100 ml tonic lagom). Fyll sedan på med is och åtnjut kanske en av världens mest briljanta cocktails, eller groggar..

 

Johan Miranda

Efter att ha druckit magiska drinkar serverade av några av de skickligare bartendrarna runt om i Skandinavien började jag blanda själv. Skåpet med spritflaskor växte till en hemmabar och idag arbetar jag som bartender. Inspirationen finner jag i vardagen och det är det jag delar med mig av här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *