Isen gör skillnad – Del 1

Den kanske viktigaste beståndsdelen i drinken efter själva drinken måste vara isen. Utan den hade våra drinkar varit varma, smakat spritiga som tusan och vi hade behövt pyttesmå glas för servering.. Det är helt enkelt en viktig doldis bland drinkarna. Bland bartendrar så är is kanske det viktigaste och det läggs extremt mycket tid på bara isen. En del beställer stora isblock från Ishotellet i Jukkasjärvi, andra står och skär iskuber med motorsåg för att få till den perfekta storleken. Så hur kommer det sig då att vi är totalt obrydda om is när det kommer till att dricka drinkar hemma?! Visst det går kanske inte att köpa 500-kilos isblock och förvara men det går att göra lite mer än vad som görs idag för att få ett ännu bättre resultat.

Jag kommer i ett par inlägg prata om is och allt runt i kring is för att räta ut ett och annat frågetecken och kanske inspirera fler till att viga delar av frysen åt enbart is?!

Ice-hack 1: Ställ in glasslådor(bigpack-lådor) med vatten i frysen för att få lite större isblock som du sen kan hacka fram valfri storlek på isbitarna från. Det tar någonstanns kring 24-48 h att frysa in en bigpacklåda men ack så värt det är i slutändan.

När du sen ska hacka fram dina iskuber kommer du upptäcka att isen är genomskinlig i kanterna och alldeles grumlig i mitteln, mer om det nästa gång. Tills dess kan du ju börja med att ställa in 3-4 glasslådor i frysen!

Johan Miranda

Efter att ha druckit magiska drinkar serverade av några av de skickligare bartendrarna runt om i Skandinavien började jag blanda själv. Skåpet med spritflaskor växte till en hemmabar och idag arbetar jag som bartender. Inspirationen finner jag i vardagen och det är det jag delar med mig av här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *