Isen gör skillnaden – del 2

Sådär, nu borde dina isblock ha frusit ordentligt. Då är det dags att skära is!
Preppa isen genom att ta ut den ur frysen och låt den stå i rumstemperatur 5-10 minuter. Detta får isen att bli lite skörare och risken att kuberna spricker när du skär minskar.

Lägg sen blocket på en skärbräda och ta fram din iskniv… Det finns mängder av knivar och sågar som är till för att skära is men hemma funkar en ordentligt tandad brödkniv så länge. Såga bort kanterna på blocket så du får fyra större iskuber som är klarare än mitteln.
Ta nu mittdelen och choppa upp den i mindre kuber. Dessa är awesome för att skaka drinken eller för att krossas. De större blocken kan du antingen dela ytterligare en gång om du vill eller lägga i påsar och frysa in igen.

Sådär, nu har du snygga, stora isbitar som får din Old fashioned att se ut som något Don Draper skulle kunna dricka.

 

Johan Miranda

Efter att ha druckit magiska drinkar serverade av några av de skickligare bartendrarna runt om i Skandinavien började jag blanda själv. Skåpet med spritflaskor växte till en hemmabar och idag arbetar jag som bartender. Inspirationen finner jag i vardagen och det är det jag delar med mig av här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *